Google Chrome 69 автоматично входить в аккаунт і не стирає cookies Google при очищенні історії

Компанія Google випустила браузер Chrome 69 у вересні 2018 року. Він отримав оновлений дизайн і поліпшений менеджер паролів, а так само ряд інших функцій, не всі з яких припали до душі користувачам.


Ілюстрація howtogeek.com

Дослідник криптографії, Метью Грін, звернув увагу, що з недавніх пір назад Google вніс зміни в Chrome, яке суттєво змінило користувальницький досвід, пов’язаний з авторизацією в сервісах пошуковика. З цього моменту кожен раз, коли ви успішно входите в будь-який сервіс Google (наприклад, Gmail), сам браузер Chrome автоматично авторизовывается з вашим обліковим записом Google.

За твердженнями розробників браузера це не призведе до автоматичного запуску синхронізації локальних даних браузера з обліковим записом Google, принаймні поки що, але Метью Грін все одно вважає це небезпечним прецедентом.

We want to be clear that this change to sign-in does not mean Chrome sync gets turned on. Users who want data like their browsing history, passwords, bookmarks and available on other devices must take additional action, such as turning on sync.
Одночасно з виходом критичної статті Метью Гріна користувач твіттера Крістоф Тавау виявив, що Chrome починаючи з версії 69 за замовчуванням більше не видаляє куки Google при повній очищення історії браузера. Таким чином, у разі необхідності зберегти свою приватність ставати складніше, наприклад, якщо ви ввійшли в сервісах Google не за своїм звичайним комп’ютером.

“Clear all Cookies except Google Cookies”, thanks Chrome. /cc @matthew_d_green pic.twitter.com/tR0UJjtPFL

— Christoph Tavan (@ctavan) September 24, 2018

Ось що насправді залишається після спроби повного видалення всієї історії браузера:

So this is what’s actually left after you “cleared cookies” in Chrome… pic.twitter.com/z22pGfMJty

Читайте також  Як прошити телефон Android: Інструкція

— Christoph Tavan (@ctavan) September 24, 2018

 

Як це пояснив сам Google?

Відкриття в новій практиці поводження з обліковими записами Google, зроблені різними людьми, підняли галас в інтернеті, під тиском якої пошукач поспішив трохи «здати назад»

У компанії вже заявили, що взяли під увагу невдоволення користувачів. Бо в наступну версію Chrome під номером 70 додадуть налаштування Allow Chrome sign-in, щоб можна було скасувати прив’язку автоматичного входу на сервіси компанії. Вона відразу покаже, авторизований користувач, наприклад, Youtube. А видалення cookie-файлів в процесі очищення історії браузера повернеться до звичного для користувачів сценарієм — всі без винятку дані, в тому числі сесійні, будуть видалятися.

Степан Лютий

Обожнюю технології в сучасному світі. Хоча частенько і замислююся над тим, як далеко вони нас заведуть. Не те, щоб я прям і знаюся на ядрах, пікселях, коллайдерах і інших парсеках. Просто приходжу в захват від того, що може в творчому пориві вигадати людський розум.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *