Як видалити обліковий запис Telegram?

На даний момент є два способи видалення облікового запису в Telegram: автоматичне видалення через певний час неактивності і ручне через спеціальну веб-сторінку.

Попередження

При видаленні облікового запису ваші повідомлення в чатах і групах не будуть видалені  — ваша аватарка та номер будуть приховані, а ім’я змінено на «Видалений обліковий запис». Якщо вам потрібно видалити чати або повідомлення, зробіть це вручну.

Важливо: якщо ви вирішили залишити Telegram, то шляху назад не буде . Тому варто врахувати таке:

  • Після деактивації облікового запису в Telegram повністю видаляться всі ваші дані, включаючи повідомлення, групи, канали та список контактів.
  • Всі чати та канали, які ви створили, залишаться без “творця” (адміністратора з найвищими правами доступу).
  • Деактивацію облікового запису неможливо скасувати . Всі ваші дані видаляться безповоротно . Жодні ваші дані не вдасться відновити навіть через підтримку.
  • Якщо ви вирішите заново зареєструватися в Telegram на той же номер, ваших старих повідомлень, груп, каналів і контактів там не буде . Вам буде видано новий порожній обліковий запис.
  • Після видалення ви не зможете відразу ж створити новий обліковий запис на тому ж номері телефону – доведеться почекати від 1 до 3 днів.

Видалення облікового запису Telegram вручну

На жаль, у програмі Telegram немає функції видалення облікового запису . Для деактивації облікового запису необхідно зробити таке:

  1. Перейти в будь – якому браузері за посиланням на спеціальну сторінку . Це можна зробити як на комп’ютері, так і мобільному пристрої.
  2. Ввести телефонний номер, на який зареєстровано обліковий запис Telegram і натиснути « Next ». Зверніть увагу, що номер потрібно вводити в міжнародному форматі: + (код країни) (код міста або оператора) (ваш номер) .
Вхід до сторінки видалення
  1. Якщо ви правильно ввели номер, ви отримаєте повідомлення у месенджері Telegram (не за SMS) з кодом підтвердження. Далі необхідно повернутися на сторінку деактивації в браузері, ввести отриманий код і натиснути кнопку Sign In .
Одноразовий пароль у повідомленні
  1. На цьому етапі ви запитаєте причини видалення облікового запису Telegram. Заповнювати це поле не обов’язково, тому ви можете або детально вказати причини деактивації облікового запису або залишити поле порожнім. Після цього натисніть кнопку Delete My Account.
Форма видалення облікового запису
  1. Далі необхідно підтвердити, що ви не передумали і все ще хочете позбавитися облікового запису. Якщо ви твердо впевнені у своєму рішенні, натисніть на варіант ” Yes, delete my account ” у вікні.
Читайте також  Як зробити тест в Сториз з 4-ма варіантами відповідей

І на цьому все! Тепер ваш обліковий запис Telegram деактивовано, а всі ваші особисті дані були видалені з месенджера.

Якщо раптом ви вирішите заново встановити Telegram, майте на увазі, що протягом кількох днів після деактивації вам не вдасться зареєструвати новий акаунт на колишній телефонний номер, тому доведеться трохи зачекати.

Автоматичне видалення облікового запису

З метою безпеки всі облікові записи в Telegram автоматично видаляються після певного періоду неактивності. За умовчанням цей термін становить 6 місяців . Таким чином, якщо ви жодного разу не зайдете до свого облікового запису в Telegram протягом півроку, то він деактивується, а разом з цим видаляться всі ваші листування.

Вимкнути цю функцію не можна, проте можна задати період, після якого ваш обліковий запис видаляється – від 1 до 12 місяців . Найлегший спосіб деактивувати обліковий запис – встановити в налаштуваннях його автоматичне видалення після 1 місяця неактивності і просто не заходити в Telegram протягом 30 днів. Зробити це можна так:

iOS

Перейдіть до Установки > Конфіденційність > Видалити обліковий запис автоматично (у нижній частині екрана).  

Android та Telegram Desktop

Натисніть Меню > Установки > Конфіденційність .   

Прокрутіть налаштування до рядка Видалення облікового запису , а потім у пункті При неактивності виберіть 1 місяць .

У пункті При неактивності виберіть мінімальний варіант (наприклад, 1 місяць ).

Чи можна відновити обліковий запис Telegram?

Після деактивації облікового запису Telegram його неможливо відновити. Вся ваша особиста інформація буде видалена безповоротно . Якщо в майбутньому ви захочете знову використовувати месенджер, вам необхідно буде створити новий обліковий запис у Telegram.

Степан Лютий

Обожнюю технології в сучасному світі. Хоча частенько і замислююся над тим, як далеко вони нас заведуть. Не те, щоб я прям і знаюся на ядрах, пікселях, коллайдерах і інших парсеках. Просто приходжу в захват від того, що може в творчому пориві вигадати людський розум.

Вам також сподобається...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *